Hi haurà menys dutxes a les platges aquest estiu

Aquest estiu hi haurà, d'entrada, menys dutxes a les platges tarragonines. La situació de sequera obligarà els ajuntaments a retallar la despesa d'aigua allà on sigui possible, també a primera línia de mar.  Bona part de les poblacions de la costa tarragonina entraran la setmana que ve en fase d'alerta i hauran de retallar la despesa hídrica.

A Salou, per exemple, només estaran en funcionament la meitat de les dutxes de les platges. També deixaran seques totes les fonts, excepte la del parc de la ciutat per preservar-ne la vida aquàtica. Mentrestant, a Torredembarra només funcionarà la dutxa de la zona esportiva de la paella i es mantindran 8 rentapeus. Finalment, Tarragona, Vila-seca i Altafulla encara han de decidir el paquet de mesures que aplicaran a partir de la setmana vinent. En el cas de la ciutat de Tarragona les restriccions es donaran a conèixer dimarts.

De fet, molts consistoris encara estan acabant de concretar com compliran les mesures que estableix l'escenari d'alerta per sequera de la Generalitat. Justament aquest dies l'Agència Catalana de l'Aigua les està explicant als ajuntaments. Des de Salou demanaran a l'organisme de la Generalitat que tingui en compte l'augment de població que viu la ciutat durant la temporada d'estiu. Consideren que no tindria sentit que s'establís el límit de 250 litres d'aigua per habitant i dia d'acord amb el cens de població sense tenir en compte els milers de visitants que arribaran en els pròxims mesos a la ciutat.