UGT denuncia l'excés de professors associats a la URV

La URV és la universitat amb un percentatge més elevat de professors associats de tot l'Estat. Es tracta d'una dada que preocupa els sindicats a les portes de les eleccions als diferents òrgans de representació del personal universitari. Admeten que s'ha assolit un nivell pressupostari similar al d'abans de les retallades de fa més d'una dècada, però exigeixen més finançament corregir mancances pel que fa al professorat, les instal·lacions o el personal.

Per revertir la problemàtica dels professors associats, ha entrat en joc la nova figura dels substituts. Des de la UGT, però alerten que aquests no poden ser la resposta definitiva a la falta de places fixes.

Els sindicats també detecten un greu problema pel que fa a la utilització dels interins com a personal de reforç desvinculat d'una futura plaça fixa. Alerten que un terç de la plantilla de la URV es troba en aquesta situació. Finalment, també demanen més inversió en infraestructures i equipaments. Assenyalen el trasllat encallat des de fa anys d'estudis com els d'educació o psicologia al Campus Catalunya com a exemple d'aquest infrafinançament.