Consells Comarcals: PSC primera força al Tarragonès i Junts a l'Alt Camp i la Conca

Consells comarcals

 

Les presidències dels Consells Comarcals es decidiran als despatxos. Les urnes no van deixar majories al Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà. Respecte al 2019 hi ha canvis de color polític, pel que fa a la candidatura més votada, a l'Alt Camp  i a Conca de Barberà. Fa 4 anys dominats per Esquerra Republicana i ara la força amb més representants és Junts. 

Per un costat, el PSC és la força amb més consellers comarcals al Tarragonès, amb un total de 10, seguit de molt a prop d'Esquerra Republicana, que en tindrà 9. També té un pes significatiu Junts amb 6 consellers. Mentrestant, d'altra banda, completaran la representació política de l'ens el Partit Popular amb 3 llocs, Vox que irromp amb 2 consellers, En Comú Podem també amb 2 i la CUP 1. 

A l'Alt Camp, Junts aconsegueix marcar distància respecte a Esquerra, ja que aconsegueix 8 consellers comarcals, mentre que els republicans en tindran 5. El PSC ocuparà tres cadires i la candidatura d'Alcoverencs pel Canvi dues. Tanca la representació la CUP amb un conseller. 

Finalment, Junts gaudirà de 8 representants al Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Esquerra 7. La FIC n'ostentarà 2 i serà clau a l'hora dels pactes de govern, juntament amb Ara Pacte Local i el PSC. Aquests darrers tindran un únic conseller comarcal.