Els engranatges dels pactes comencen a rodar

La governabilitat de diversos consistoris del Camp de Tarragona depèn dels pactes que puguin teixir els grups municipals.

VALLS

El pacte de l'últim mandat entre Junts i Esquerra a Valls surt reforçat de les eleccions, ja que l'equip de govern suma el regidor extra aconseguit pels de Dolors Farré. Els juntaires, veuen com la ciutadania avala la figura de Dolors Farré i confia en ella per un nou mandat.

Pels republicans Junts és l'opció més clara d'entrar a govern. Tot i que, matemàticament, serien possibles altres combinacions per configurar l'executiu municipal, implicarien forces incompatibles.

WDQJOPA

TORREDEMBARRA

A diferència de Valls, a Torredembarra Esquerra parteix d'una posició de cert avantatge respecte als seus futuribles socis de govern, tot i haver perdut la majoria absoluta i tenir un sol regidor més que el PSC. 

Els d'Eduard Rovira ja s'han reunit amb alguns dels grups i han programat trobades amb tots els partits menys amb el PP i VOX, on tracen una clara línia vermella.

Un dels escenaris més factibles seria una reedició del pacte d'ara fa vuit anys entre Esquerra i el PSC. Una realitat que pren força si ens fixem en la bona sintonia que han demostrat tenir durant el mandat ambdós partits.

Tot i això, els republicans contemplen altres combinacions que també sumarien i que implicarien partits com Junts, la CUP o Alternativa.

ALTAFULLA

A Altafulla, qui té la clau és Junts, que ha acostat posicions durant les darreres hores amb Alternativa Altafulla amb una trobada informal entre Montse Castellarnau i Eva Martínez. Ambdós partits s'han instat a celebrar una nova reunió durant la setmana.

WFE

Alternativa també ha concretat una trobada amb el PSC i en proposaran un altre amb l'EINA. El partit guanyador dels comicis, per la seva banda, ha designat un equip negociador i resta a l'espera d'acordar una reunió amb Junts.

Des de les files republicanes confien que sigui determinant la coincidència del seu programa amb el dels juntaires en aspectes com la priorització de la residència per a gent gran. Des de l'EINA també recorden que Jordi Molinera i Eva Martínez van ser companys de partit amb Solidaritat per la Independència.

MONTBLANC

A Montblanc, Josep Andreu ja ha començat la ronda de trucades. Després de la victòria de diumenge, vol prendre la iniciativa per formar govern, però no ho té fàcil. Avui mateix inicia les reunions.

Mentrestant, Junts i Esquerra, que veuen difícil o molt difícil entendre's amb Andreu, ja han fet els primers contactes entre ells per explorar la possibilitat d'un govern alternatiu. Igualment, qui té la paella pel mànec són els dos regidors restants, és a dir, el representant del PSC i del de Despertem poble.