La participació més baixa de la història

El que va deixar la nit del 28 de maig és un altre gran titular. La participació més baixa de la història en la majoria de poblacions del Camp de Tarragona. Veníem d'un 2019 on va repuntar, però ara es desploma i toca fons.

És ben palpable a Tarragona ciutat i amb conseqüències polítiques. Aquí, l'abstenció més alta de la història, va deixar un balanç de participació del 52%, una davallada superior al 10% respecte al 2019. Ho dèiem, això ha perjudicat, sobretot, a Esquerra i la CUP.

Atenció al cas de Salou, on més de la meitat de la població es va quedar a casa, és a dir, l'abstenció va superar la participació, per primera vegada a la història. Participacions més baixes també a Valls, Torredembarra i l'Espluga, amb un descens d'un 10%.

I també Vila-seca que, això sí, s'assimila al percentatge del 2011, i, finalment, també rècord d'abstenció a Constantí. Contrasta la situació de Montblanc i Altafulla, on la discòrdia entre partits ha motivat la participació i no se situen en els nivells més baixos.