Pocs vots marquen la diferència

Els resultats, sovint, es resolen per la mínima. Amb pocs vots poden ballar amunt o avall el número de regidors. Per exemple, a Tarragona la sorpresa, ho dèiem, va ser la CUP que es va quedar a les portes d'obtenir representació. Tan sols li van faltar uns 40 vots.

A Salou, si Granados hagués sumat 12 vots més, hagués aconseguit el 9è regidor per Sumem per Salou - PSC, en detriment d'una cadira del PP. A Vila-seca no va ser gaire gran la diferència de vots entre el PSC i VOX, és a dir, entre 2 o 3 regidors.

A Valls només 8 vots van impedir el 5è regidor del PSC i, en aquest cas, hauria caigut el 9è de Junts. A Torredembarra el frec a frec entre Esquerra i PSC va quedar a poc més d'un centenar de vots de diferència.

A Montblanc, la variació més possible hagués estat la del segon regidor de la FIC. Si hagués rascat 20 vots, Despertem Poble hauria pres un regidor a Esquerra. A Constantí 40 vots més d'Esquerra s'haurien traduït en el quart regidor i a Altafulla la clau va ser només de 10 vots. L'Ara de Natàlia Sanz hauria entrat a l'Ajuntament i hauria saltat el cinquè regidor d'Alternativa. Finalment, a l'Espluga, si Som hagués sumat 21 vots més s'hauria calcat el repartiment de l'actual mandat: 7, 3, 1.