La Costa Daurada ja rep més turistes que abans de la pandèmia

L'activitat turística dels primers 4 mesos d'aquest 2023 han estat més forta a la Costa Daurada que el 2019 i s'ha fregat el milió de pernoctacions. Tot plegat fa que sobre el paper, si res es decanta, puguem estar a les portes d'una temporada de rècord. El repte és recuperar els fluxos de turista internacional que existien abans de la pandèmia. 

L'Enquesta d'ocupació hotelera publicada per l'Institut Nacional d'Estadística recull que de gener a abril la Costa Daurada ha rebut més de 408.000 visitants. Són uns 70.000 més que en el mateix període de l'any passat. La diferència és menor sí ens comparem amb els primers 4 mesos del 2019, però igualment ara han passat per les nostres comarques 25.000 turistes més.

LA SETMANA SANTA HA ESTAT CLAU

PANTALLA INE ENQUESTA HOTELERA

Font: Enquesta d'ocupació hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística

Sense cap mena de dubte, la Setmana Santa va treure molt bona nota. L'ocupació hotelera, en conjunt durant l'abril, va ser del 54% de les places. També són millors els registres en nombre de pernoctacions. Des de principis d'any, la Costa Daurada ha fregat el milió de nits en allotjaments.

GAIREBÉ UN 70% DEL VISITANT ÉS D'INTERIOR

Ara bé, l'estada de l'inici d'any, tradicionalment, és força més breu que la de temporada alta, en ple estiu. Els visitants dels darrers mesos han passat, de mitjana, menys de 3 nits a casa nostra. I en això, hi té molt a veure el perfil del visitant. El primer quadrimestre qui omple hotels, càmpings, apartaments i cases rurals són parelles o famílies vingudes de no gaire lluny, ja sigui d'altres punts de Catalunya o de l'Estat. De totes les persones que han vingut enguany, un 32% són provinents de l'estranger.