Ocell de Foc neix per fer prevenció en salut mental

Fer prevenció en matèria de salut mental i acompanyar els joves amb malestar emocional. Aquest és l'objectiu amb el qual ha nascut Ocell de Foc, una xarxa de més de 300 entitats d'arreu de Catalunya especialitzades en aquest àmbit i que volen arribar a 42.000 joves. Al Camp de Tarragona, el projecte es materialitza a través de sis entitats que inclouen cooperatives, associacions de salut mental i discapacitat i plataformes ciutadanes.

Després de Setmana Santa s'haurien de posar en marxa els punts d'atenció presencial; així, Ocell de Foc tindrà servei físic a Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Reus, Cambrils i Falset. A més, també hi ha previstes accions de sensibilització en altres llocs com Salou i Vila-seca. La tasca estarà centrada en la prevenció, per tal que als joves no els calgui arribar al sistema sanitari.

 COMBATRE L'ESTIGMA

La salut mental pot afectar en múltiples àmbits. No només la vida privada, sinó que pot ser un gran entrebanc per a la vida educativa o laboralEs vol també generar un entorn de comoditat i confiança per tal que els joves combatin l'estigma de la salut mental. La Generalitat destinarà 10 milions d'euros a la xarxa Ocell de Foc durant els dos pròxims anys. Serà aleshores que es decidirà com evoluciona el projecte.