El Sona Flamenc s'acaba. L'agenda cultural del cap de setmana

Comencem el repàs a l’agenda cultural del cap de setmana passejant-nos per algunes de les últimes propostes del Sona Flamenc.

TABLAO FLAMENC. La Herrería. Diumenge (19 i 21h)

Un festival que es clourà amb talent local. Jesús Blanco ens presenta una proposta de flamenc tradicional en què trobarem les tres bases principals d’aquest art: cante, amb Sonia Cantillo, toque, amb Nico Villalón, i ball, amb el mateix Jesús Blanco. Per primer cop a La Herrería, veurem una actuació en la seva màxima expressió, que recordarà els antics recitals que es feien als anys cinquanta. Una vivència d’aquest art des de l’equilibri entre les tres disciplines.

EL NIÑO DE ELCHE. Sala Zero. Dissabte (21h)

Una altra de les actuacions destacades del Sona Flamenc la trobarem a la Sala Zero. El Niño de Elche hi presenta el seu 13è treball discogràfic, que pren de base el flamenc entès com una expressió artística radical en què els elements minimalistes, austers o rudimentaris s’abracen per forjar una manera pròpia d’entendre la construcció i la pràctica artística vital del flamenc. Un disc estructurat en catorze cantes per als quals l’arxiu poètic popular del flamenc ha servit de gran base des d’on construir l’arquitectura de les seves composicions.

MEDINA AZAHARA. Palau de Congressos. Diumenge (20h)

Musicalment però, el plat fort del cap de setmana el trobarem al Palau de Congressos. Medina Azahara ha tornat als escenaris aquest 2023 per presentar en directe la reedició del seu àlbum “Llegó el día”, en què la banda de rock andalusa interpreta les grans cançons de Triana. Manuel Martínez, veu, Paco Ventura, guitarra, i Manuel Ibañez, teclats, reviuen en aquesta gira l’ànima i l’esperit del mític trio sevillà dels vuitanta.

EL PARE. Centre Cultural Municipal de Valls. Dissabte (20h)

Pel que fa al teatre trobem una proposta interessant a Valls. Produït per Focus i dirigit per Josep Maria Mestres, Josep Maria Pou protagonitza, juntament amb Rosa renom o Victòria Pagès, entre altres, “El Pare”. Andreu, un home gran, està perdent la memòria, però es resisteix a acceptar cap mena d'ajuda i comença a dubtar dels seus éssers estimats, de la seva ment i fins i tot de la seva pròpia vivència de la realitat.

JOSHUA BELL I FRANZ SHUBERT FILHARMONIA. Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Dissabte (20h)

I tanquem el repàs a l’agenda cultural a Vila-seca, amb protagonisme per l’orquestra tarragonina Franz Shubert Filharmonia. Aquest cop s’acompanya de Joshua Bell en la seva doble vessant de violinista i director. Joshua Bell ha enlluernat audiències de tot el món amb el seu violí i des de l’any 2011 ho fa també com a director musical de la prestigiosa Academy of Saint Martin in the Fields de Londres. Una ocasió única per a gaudir de tot l’art d’aquest gran artista amb un programa que inclou obres de Beethoven i Mendelssohn.