El PDeCAT i Ara Pacte Local descarten coalicions amb Junts

La plataforma Ara Pacte Local, liderada pel PDeCAT i Ara Catalunya, no farà cap coalició a tot el país amb Junts per Catalunya més enllà de Barcelona per concórrer a les eleccions municipals del maig. Així, s'esvaeix qualsevol possibilitat de pacte preelecrotal entre aquests dos corrents a casa nostra.

L'espai postconvergent ha celebrat aquest cap de setmana a Reus la seva convenció municipalista per continuar treballant de cara a les municipals. A poc a poc es van esvaint els dubtes sobre les llistes que presentarà l'entorn hereu de Convergència; a Tarragona, l'acord entre el PDeCAT i Ara Pacte Local podria tancar-se ben aviat

Mentrestant, on ja ha fructificat l'entesa és en tres municipis principals del Camp de Tarragona; el més important, Salou, amb Marc Montagut al capdavant. La fórmula també s'ha fet realitat a Altafulla i Montblanc

On les coses no aniran, possiblement, per aquí és a Vila-seca on Pere Segura no s'ha pronunciat encara públicament, tot i la pressió del PDeCAT anunciant la presentació del candidat de Convergents, Antonio Giraltó, dilluns vinent. Significatiu és que aquest candidat va participar de la convenció de dissabte, mentre l'actual alcalde no s'hi va deixar veure. En el rerefons de tot això, que no és un tema menor, està en joc els drets electorals.

A Constantí les converses per unir esforços i presentar una candidatura conjunta entre el PDeCAT i Ara Pacte Local també estan en marxa.