Sanitat i educació prenen els carrers de Tarragona en el segon dia de vaga

Segon dia de vaga de mestres i metges. Unes 500 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 1.500, segons els organitzadors, han respost a la crida de la comunitat de metges i docents per reclamar una sanitat i educació públiques i de qualitat.

La manifestació  ha arrancat de la plaça dels Carros de Tarragona quan faltava poc per les 11 del matí. La lluita dels sanitaris va sortir reforçada després d'un primer dia amb un seguiment de la vaga del 31% segons el Govern al Camp de Tarragona. Una xifra que aquest dijous ha voltat el 25%.

Es preveu que hi hagi desgast entre els professionals sanitaris de cara a les convocatòries de la setmana que ve, però hi ha optimisme. Els metges demanen a la ciutadania que s'uneixi a les protestes, ja que consideren que són damnificats directes.

Mestres 2022

La manifestació de docents i metges ha confluït a la Imperial Tarraco amb la protesta de les infermeres i auxiliars d'infermeria de la plataforma Aturem Joan XXIII.

Plegats han arribat als serveis territorials d'Educació on els representants sindicals han llegit el manifest. Reconeixen que els mestres i professors estan desgastats. Prova d'això és el seguiment del 6% de la vaga segons el Govern i del 15% segons els sindicats.

La manifestació ha acabat davant dels serveis territorials de Salut, on el col·lectiu sanitari ha llegit el seu manifest.