Personal sobrecarregat i condicions salarials poc competitives

Personal sobrecarregat, agendes saturades i condicions salarials poc competitives respecte a altres països. Amb aquesta realitat els metges han dit prou. És el que volen revertir amb la vaga per pressionar al Departament de Salut. En parlem amb el president territorial del sindicat Metges de Catalunya, Francesc París. 

Recorda que els acords de sortida de vaga del 2018 van quedar en paper mullat. Per exemple,  es va establir un espai de 12 minuts per cada visita presencial, però afirmen que no s'està complint. I, mentrestant, han de dedicar molt temps a altres coses, com la burocràcia. 

Els metges de Catalunya volen deixar enrere les retallades de fa 12 anys i, per tant, millorar les actuals condicions laborals. Per exemple, incrementar els salaris i instaurar la jornada de 35 hores. Asseguren que si no es crea un entorn més favorable, difícilment es posarà fi a la manca de facultatius i la fuga de talents. I el pronòstic no és bo perquè aviat hi haurà moltes vacants per jubilacions. Les protestes podrien ser de llarg recorregut perquè consideren que s'hi juguen el futur del sistema sanitari.