Normalitat als centres en el primer dia de vaga a educació

Normalitat absoluta a l'escola Cèsar August el primer dels dos dies de vaga de mestres i professors. La convocatòria d'USTEC ha comptat amb el suport de tots els sindicats, repetint la unitat de les vagues del curs passat.

Les principals reivindicacions impliquen revertir les retallades de fa més d'una dècada destinant el 6% del PIB, tal com marca la Llei d'Educació de Catalunya.

Algunes de les exigències concretes són l'estabilització dels interins, la reducció de les ràtios, l'equiparació de les condicions del personal docent amb les dels professors d'FP, la recuperació del primer complement salarial als sis anys, la reducció de dues hores lectives la jornada dels més grans de 55 anys o la negociació les condicions a l'hora d'aplicar l'avançament del calendari escolar.

svd

Les famílies del Cèsar August, però, han portat la canalla al centre com cada dia, ja que moltes ni tan sols s'havien assabentat que hi havia vaga. Des de l'APA de l'escola denuncien que els hi ha faltat informació.

Una falta de comunicació amb els sindicats i el centre que ha impedit que les mares i pares puguin tenir una opinió formada del conflicte. Les famílies subratllen que millorar aquest aspecte facilitaria donar suport a la comunitat educativa.

Les mobilitzacions programades per aquest dimecres s'han centralitzat a Barcelona, però els sindicats del Camp de Tarragona convoquen una manifestació per dijous que sortirà de la plaça dels Carros. La protesta s'unirà a la manifestació del col·lectiu de metges a la Imperial Tarraco i acabarà davant dels Serveis Territorials d'Educació i Sanitat.