Nou hospitals investigaran els tumors de cap i coll sota la batuta del Joan XXIII


El Joan XXIII i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili lideraran un estudi d'abast estatal sobre els càncers de cap i coll que comptarà amb un milió d'euros procedents del Ministeri de Ciència i Innovació.

L'objectiu és investigar el comportament d'aquest tipus de tumors i poder implementar eines menys invasives que en permetin un diagnòstic i tractament més eficaç, precoç i personalitzat.

Hi participen professionals de nou hospitals de referència de tot l'Estat que actuaran sota la batuta del Grup de Recerca en Oncologia de Cap i Coll del Joan XXIII i el Pere Virgili, que coordina Francesc Xavier Avilés.

L'estudi es posarà en marxa al gener i s'allargarà tres anys. S'espera que la mostra de pacients que hi participaran se situï entre els 500 i els 600.

Pere virgili 2022

D'aquesta manera, s'espera poder facilitar la vida de les persones que pateixen càncers com el de boca, faringe o cordes vocals, ja que ara els processos de diagnosi i els tractaments són molt agressius. Es tracta, doncs, d'un projecte pioner que posa en relleu el talent del territori.

El càncer de cap i coll és el sisè més comú en l'àmbit mundial, mentre que es van registrar 250 casos a la demarcació l'any 2019. Les conclusions de l'estudi arribaran de cara al 2025, però els impulsors no s'aventuren a dir quan seran aplicables al dia a dia dels hospitals.