Llegeix això si busques un pla cultural per a les hores vinents

A Tarragona, la proposta cinèfila del REC concentra l’agenda cultural d’aquest cap de setmana. El Festival Internacional de cinema converteix el Teatre Metropol en una sala de projeccions. Es va iniciar aquest dimecres i s’allargarà durant una setmana, fins al 7 de desembre. Fins llavors, encara es poden veure bona part de les propostes que concursen a l’Òpera Prima, la secció oficial del festival. Una oportunitat única per conèixer els treballs dels talents emergents del panorama internacional del món del cinema.

La tarda - vespre de diumenge, sense anar més lluny, es pot encadenar una triple sessió de nivell que s’iniciarà amb 'Tengo sueños eléctricos'. Un llargmetratge llatinoamericà que arriba després de guanyar el premi a millor pel·lícula a Salònica i d'emportar-se el guardó d’Horizontes Latinos a Sant Sebastià. El mateix dia al vespre també es podrà veure 'Saint Omer', premiada com a millor Òpera Prima a Venècia. Són només dos exemples del nivell que té el REC de Tarragona en aquesta edició.

Més enllà del cinema, la música també tindrà el seu espai aquest cap de setmana a Tarragona. La Banda Unió Musical presenta el seu concert de Santa Cecília. En ell hi participen totes les formacions de l’entitat buscant un nexe comú que en aquesta edició es centrarà a focalitzar el exposar l’aportació de la dona al món de les bandes de música.

I del món de la música clàssica salten al pop. Ens desplacem fins a Vila-seca on també dissabte els catalans Blaumut posaran a prova la sonoritat del nou equipament cultural del municipi: el Celler. La banda liderada per Xavi de la Iglesia que combina folk, pop i música d’autor en les seves composicions, presentarà al nou auditori vila-secà el seu últim treball: 'Olímpica Primavera', que va veure la llum el passat mes de març.