L'atur puja pel final de la campanya turística

PANTALLA ATUR NOVEMBRE

L'atur creix a Tarragona en 793 persones respecte a l'octubre i trenca la millora experimentada el mes anterior. El gran gruix de l'increment s'origina en el sector serveis arran de l'acabament de la temporada de turisme.

El pont de l'1 de novembre, que va iniciar-se el darrer cap de setmana d'octubre, va ser l'últim tram fort d'un dels principals pilars econòmics de la Costa Daurada. Ara que el sector de l'hostaleria i el turisme ha enllestit el curs 2022, els números laborals reflecteixen la dependència territorial d'aquest àmbit. 

Mentre que 26 demarcacions espanyoles experimenten una reducció de l'atur, les altres 26 veuen com puja la xifra; entre elles, Tarragona és la segona amb la pujada més forta i tan sols per darrere de les Illes Balears, un altre territori on el turisme és primordial. Crida l'atenció que les estadístiques estatals són satisfactòries, ja que la desocupació cau més d'un punt.

A Catalunya, per la seva banda, l'augment és de tres dècimes, molt per sota del tarragoní. Girona és l'únic territori català que presenta un empitjorament major que el de casa nostra. 

PANTALLA ATUR SECTORS NOVEMBRE OK

L'octubre va ser el mes de la reducció de l'atur per primer cop en tot un trimestre i va ser una reducció liderada pels serveis, on es van generar més d'un miler de llocs de treball nous. Ara, en canvi, Tarragona en perd prop de 700 en 30 dies. Mentrestant, l'augment de l'atur a la construcció i la indústria és residual, tant com la baixada de la desocupació a l'agricultura. 

Durant el novembre, la demarcació va extingir més de 1.200 contractes temporals i a hores d'ara són poc menys dels 12.000 existents.