Les famílies d'acollida van rebre 75 menors l'any passat

El Toni, la Montse i la Paqui són pares i mares d'acollida, que en aquests moments acullen a casa seva menors que han estat separats preventivament de la seva família per desprotecció. Són dues de la setantena de famílies que duen a terme aquesta tasca al Camp de Tarragona i que durant l'any passat van proporcionar una llar segura a 75 menors d'edat.

Una tasca que pren encara dimensions més grans quan parlem de les anomenades acollides d'urgència, destinades a menors d'entre 0 i 3 anys i que pot fer arribar aquests infants a les famílies amb només uns dies de vida. Una estada que, per llei, no hauria de superar els sis mesos, però que moltes vegades fins i tot dobla aquest període. Per a dur-la a terme, es busquen famílies amb una disponibilitat molt alta.

'REBEM MÉS DEL QUE DONEM'

Una tasca que des de les famílies d'acollida es duu a terme amb total dedicació, sent conscients que la vinculació amb l'infant té una data de caducitat, quan tornaran amb les seves famílies d'origen o entraran en un programa d'adopció. Tot i això, diuen que reben molt més del que donen.

Una etapa dels infants que, moltes vegades, continua més enllà de l'acollida, amb trobades posteriors entre els pares d'acollida i els menors, sempre que les famílies d'origen s'avinguin.