L'AEQT referma el compromís amb la descarbonització

La generació d'energia a través de l'hidrogen verd és un dels grans reptes de futur de la indústria química del territori, però encara falten anys perquè pugui ser una realitat en les quantitats necessàries i a un cost competitiu. A més, cal una aposta en energies renovables ara mateix molt lluny de les necessàries per fer-lo realitat.

És per això que mentre aquesta tecnologia no arribi, el sector químic necessita que es considerin altres tecnologies que sí que estan disponibles i prou madures, com l'hidrogen circular amb captura i emmagatzematge de CO₂, per al seu ús com a matèria primera en els nous processos químics. Una opció que ara mateix l'Estat no contempla.

Així ho han expressat des de la patronal química en una nova edició de la Jornada Anual de l'Associació Empresarial Química de Tarragona. En aquesta s'ha volgut refermar al compromís per a la descarbonització d'aquesta indústria, però s'ha alertat que cal implantar solucions que ja s'estan duent a terme al nord d'Europa, el que pot restar competitivitat al polígon químic tarragoní.

QUIMICA 2022

MÉS TRANSPARÈNCIA

Un sector químic que també s'ha referit a la necessitat de transparència al voltant dels incidents ocorreguts en els darrers mesos. Tot i que s'ha remarcat que han estat casos puntuals, s'ha reconegut el marge de millora encara existent en aquest àmbit.

Finalemnt, també s'ha fet balanç d'un 2022 que s'ha qualificat de complicat a causa de l'alt preu de l'energia o la incertesa derivada de la guerra entre d'altres.