La indústria petroquímica assumeix el repte de millorar la qualitat de l'aire

La Cambra de Comerç de Tarragona ha acollit aquest matí una taula rodona amb representants d'empreses químiques per abordar què es fa per millorar la qualitat de l'aire. Repsol, Dow, BASF i Covestro han compartit taula de debat. Abans, l'AEQT ha remarcat el volum d'inversions que executen les companyies per reduir l'impacte ambiental.

L'Observatori de la Qualitat de l'Aire indica, cada any, que els valors de contaminants al Camp de Tarragona es troben dins dels límits recomanats.

Les mitjanes que registren els mesuradors són, tècnicament, correctes, però també és cert que existeixen puntes amb major presència de compostos orgànics volàtils i que les concentracions més elevades es recullen prop de la indústria petroquímica. Per això, un dels reptes de futur de les empreses és millorar la qualitat de l'aire i afinar els estudis. 

ENGUANY S'HAN INSTAL·LAT NOUS MESURADORS

L'Observatori considera que, des del 2018, els valors de la qualitat de l'aire són estables. Per veure canvis significatius hauran d'arribar transformacions tecnològiques, juntament amb les millores de processos que progressivament es van introduint. 

Per la seva part, l'Observatori ha desplegat enguany nous mesuradors de l'aire per poder registrar les dades en continu de Butadiè per analitzar al detall les puntes de contaminació.