La sostenibilitat, nova eina del turisme per avançar

El sector turístic de la demarcació va invertir 70 milions d'euros en millorar la qualitat dels allotjaments durant la pandèmia. Una dada que s'espera que continuï creixent durant els mesos de tancament de molts hotels, càmpings i apartaments, que surten enfortits de la bona temporada alta viscuda.

L'aposta per la sostenibilitat jugarà un paper clau en aquestes millores que afrontaran els agents del sector durant els mesos vinents. Per facilitar aquest procés de canvi, la Federació d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, la FEHT, ha organitzat unes jornades sobre sostenibilitat i turisme en les quals han participat un centenar d'empreses.

Jornada feht 2022

Des de la FEHT s'apunta que la transició ecològica jugarà un paper clau a l'hora de pal·liar els efectes derivats del context d'incertesa econòmica que vivim des de fa temps.

Les ponències han tractat temes com les certificacions mediambientals, l'ús sostenible de l'aigua, els Fons Next Generation o les aplicacions de la tecnologia en el món de la sostenibilitat. A més, les jornades també han servit perquè una quinzena d'empreses presentessin els seus serveis als assistents.

Manifesten que les bones dades de participació de la jornada evidencien la preocupació generalitzada del sector turístic per reduir al màxim el seu impacte ambiental.