El Camp de Tarragona lidera la promoció de nous habitatges

Aquest any, al Camp de Tarragona s'han començat a construir gairebé un 60% més d'habitatges que durant el primer semestre de l'any passat. Estem més de 30 punts per sobre de la mitjana catalana i, per tant, és un dels territoris on més ha pujat, només superat per l'àmbit territorial de Ponent.

Són dades que avui han posat damunt la taula l'Associació de Promotors de Catalunya, que també constaten el creixement  de la compravenda d'habitatges, tan nous com de segona mà. La xifra de gener a juny ha pujat un 20% respecte al 2021, una dada lleugerament per sobre de la mitjana catalana. 

Dades camp tarragona

Dades molt ben valorades pel sector de la promoció immobiliària, que celebra haver sortit enfortit de la pandèmia. Les xifres s'han donat a conèixer en una jornada organitzada a Tarragona per l'Associació de Promotors de Catalunya. El sector immobiliari defensa la necessitat de continuar fent créixer l'oferta, ja que es considera que hi ha una escassetat que provoca un desequilibri amb la creixent demanda.

LA IMPORTÀNCIA DEL POUM A TARRAGONA

En aquest sentit, consideren que el POUM de Tarragona ha de ser clau per proveir els promotors de solars on poder dur a terme nous projectes d'habitatges a la ciutat. Un municipi on s'ha iniciat la construcció d'un 40% menys d'habitatges que l'any passat, però, en canvi, se n'han enllestit molts que estaven pendents d'acabar. Des de l'Ajuntament, apunten que cal posar en sintonia les pretensions del sector immobiliari amb la visió de ciutat cohesionada i sostenible que es vol defensar.

SECTOR NO RESIDENCIAL

La jornada de l'Associació de Promotors de Catalunya també ha servit per conèixer les dades relatives a la conjuntura immobiliària no residencial.  En aquest sentit, el Camp de Tarragona és un dels territoris on menys ha pujat el preu de lloguer del metre quadrat durant el primer semestre de l'any per a oficines, naus industrials i locals comercials. Pel que fa a la venda, s'ha registrat durant aquest període el preu mitjà més barat de tota Catalunya.