El Govern ampliarà el programa Temps X Cures fins als 16 anys

Salou és un dels municipis que participa del programa Temps X Cures engegat fa uns mesos per la conselleria d'Igualtat i Feminismes.

Infants de 0 a 14 anys s'acullen al servei de canguratge que s'ofereix a l'Espai d'Infància de l'Estació del Carrilet durant tres hores quatre dies a la setmana.

Temps X Cures s'ampliarà als 16 anys de cara a l'any que ve, ja que des de la conselleria s'entén que hauria de durar fins que acaba l'educació obligatòria.

L'objectiu és dotar de temps lliure les mares i els pares posant el focus en les dones en atur de llarga durada, d'origen migrat, víctimes de violència masclista o famílies "monomarentals".

Salou temps per cures

La funció del programa és doble, ja que també genera llocs de treball en l'àmbit de les cures i dona temps a les mares beneficiàries per buscar feina.

D'aquesta manera es vol posar remei a la precarietat laboral afegida que pateixen les dones i les dificultats que tenen per compaginar la seva vida laboral amb la família.

D'altra banda, la conselleria també preveu expedir certificats que professionalitzin les cures per donar oportunitats de feina a dones que vulguin treballar dins del programa.

La conselleria d'Igualtat i Feminismes ha invertit 1,5 milions d'euros en el desplegament del programa Temps X Cures al Camp de Tarragona.