Neix la primera mancomunitat de serveis funeraris

Com un dia històric per a la prestació d'un servei bàsic per als ciutadans dels quatre municipis. Així han qualificat aquest dijous els alcaldes de Salou, Vila-seca, Constantí i Reus la presentació del projecte de nova empresa supramunicipal per gestionar els serveis funeraris dels quatre municipis de forma mancomunada.

Un nou ens que es vol que estigui en marxa l'any 2024 i que passarà a gestionar els actuals equipaments funeraris de Salou, Vila-seca i Reus i el futur de Constantí. L'objectiu és que els ciutadans puguin rebre un millor servei a un millor preu. Des de la capital del Baix Camp, l'únic dels municipis que ja compta amb una empresa pública dedicada a aquest servei, han ofert la seva expertesa per tirar endavant un projecte inèdit a Catalunya.

SALOU I VILA-SECA RECUPERARAN EL SERVEI

Tant per a Salou com per a Vila-seca, la creació de la nova empresa suposarà la remunicipalització del servei després de dècades de tenir-lo externalitzat.

A la capital de la Costa Daurada la concessió va expirar el passat mes d'octubre i es va prorrogar el contracte per un any. Des del consistori salouenc destaquen la millora a la ciutadania que suposarà aquesta municipalització del servei.

També a Vila-seca, el servei està ara mateix externalitzat, amb un contracte que expira el mes de juliol de l'any vinent. Des del consistori vila-secà han destacat el caràcter pioner d'una iniciativa que es manté oberta, a més, a la inclusió de nous municipis en un futur.

CONSTANTÍ, A L'ESPERA DE LA NOVA SALA

I on el nou servei serà una experiència realment nova és a Constantí, que està en plena fase de redacció del projecte de la primera sala de vetlles del municipi. Des del seu ajuntament volen que aquesta neixi en paral·lel a la nova empresa.

Ara el següent pas serà la creació d'una comissió compartida de la qual formaran part responsables tècnics i polítics dels quatre ajuntaments per a tirar endavant la constitució d'una nova empresa en la qual els quatre consistoris tindran un pes proporcional a la seva població.