Impuls definitiu al Camí de les Terres del Gaià

Fer una excursió a peu des de Santa Coloma de Queralt a Altafulla recorrent la llera del Gaià podria ser una realitat de cara el 2024. La Diputació de Tarragona espera poder adjudicar la redacció del projecte que ha d'adequar el 20% del Camí de les Terres del Gaià que encara no és practicable.

Aquest dijous s'ha renovat el protocol de col·laboració entre la vintena d'Ajuntaments que formen la Taula del Gaià, amb els consells comarcals i la mateixa Diputació. Un pas clau per poder redactar el projecte del camí durant l'any que ve.

Algunes de les actuacions concretes que es duran a terme passen pel desbrossament, la consolidació de la plataforma del camí, la senyalització o l'adequació de zones d'aparcament i informació.

La Diputació, a part de tenir un rol impulsor, també té un paper actiu com a propietària de l'Albareda de Santes Creus, a l'Alt Camp. Un entorn clau del recorregut que connecta amb la Ruta del Cister.

El projecte del Camí de les Terres del Gaià costarà al voltant d'un milió d'euros i respon a la voluntat d'apostar per la sostenibilitat ambiental, econòmica i social del territori.