Tarragona continua liderant el conreu de marihuana europeu

La demarcació de Tarragona és el camp de conreu de gran part de la marihuana que es consumeix arreu d'Europa. Així han qualificat aquest dimecres des de l'Audiència de Tarragona l'alt nombre de plantacions, tant exteriors com interiors descobertes durant aquest 2022 pels diferents cossos de seguretat.

En total, durant aquest any s'ha decomissat més de 400.000 plantes, la meitat de les requisades a tot Catalunya, una xifra que es manté estable respecte a l'any passat.

BANDES ORGANITZADES ESTRANGERES

Així s'ha constatat en la Junta Provincial de Seguretat que s'ha celebrat a l'Audiència tarragonina i en què s'ha remarcat que els responsables d'aquestes plantacions continuen essent bandes organitzades d'origen estranger.

Uns entramats criminals que van reposant els seus treballadors a les plantacions a mesura que aquests són detinguts i empresonats.

Una tendència cap a aquest tipus de delicte a l'alça, tant pels ingents beneficis que comporta com per les baixes penes de presó que s'hi imposen.

MÉS OCUPACIONS

Una Junta Local de Seguretat que també ha posat el focus en les ocupacions il·lícites d'habitatges, que han crescut en un 3% aquest 2022, arribant a gairebé 900. En un 17% dels casos aquestes han pogut ser impedides pels Mossos d'Esquadra.

Per acabar, també s'ha fet balanç de les denúncies presentades per suposades punxades, sobretot a noies, en l'àmbit de l'oci nocturn. En aquest sentit, s'ha constatat que de les 26 denúncies, cap va presentar en una anàlisi posterior la presència de cap substància inoculada en el cos de les víctimes.