S'instal·larà un radar de tram a l'AP-7 entre Altafulla i Constantí

La velocitat permesa a l'autopista AP-7 al Camp de Tarragona es mantindrà a 120 km/h, però es controlarà amb un radar de tram entre Altafulla i Constantí. Serà només en sentit sud amb l'objectiu de reduir l'accidentalitat.

Mentre no s'instal·li el radar de tram, els Mossos d'Esquadra intensificaran els controls de velocitat. Aquí, per tant, no es tocarà el límit de velocitat, com sí que es farà a les Terres de l'Ebre, entre Calafat i l'Ampolla, i la zona central, entre Mollet i el Papiol.

En els dos casos, no es podran sobrepassar els 100 km/h. De fet, el límit podrà ser més baix al tram de la demarcació de Barcelona perquè més endavant s'introduirà un sistema de velocitat variable. En aquest sentit, les mesures s'aniran desplegant de forma progressiva, mentre s'esperen també solucions més estructurals, com l'habilitació de més carrils. 

El Ministeri i el Servei Català de Trànsit recorden que, darrerament, ja s'han impulsat accions per millorar la circulació a l'AP-7. En són un exemple les bandes rugoses al tram tarragoní. El nou paquet d'accions, que afecta uns 80 quilòmetres de l'autopista, busca reforçar la seguretat i minimitzar la congestió de la via.

Això per capgirar l'augment dels accidents des que no hi ha els peatges i es circula amb més intensitat a l'AP-7. Aquest 2022 concentra el 17% de les víctimes mortals a les carreteres catalanes que, en conjunt, han reduït un 16% la sinistralitat.