El món casteller traspassa una nova frontera

Passaven pocs minuts de les tres de la tarda quan el món casteller veia el que molts pensaven que era impossible, l'aleta de l'espadat més gran mai vist, el pd9fmp. Els Castellers de Vilafranca tornaven a traspassar una línia desconeguda al món casteller i ho feien deixant la sensació que encara podrien haver anat més enllà.

Ho van fer, a més, després que minuts abans el mateix castell deixés la sensació que no havia evolucionat gaire 20 anys després del primer intent, amb un peu desmuntat que es va acabar enfonsant massa aviat.

Uns verds que no només van atacar l'espadat de 9, sinó que a la primera ronda havien fet l'aleta per tercera vegada enguany al 3d10fm, sent l'única colla en aconseguir-ho en una temporada de la represa que ha superat totes les expectatives imaginables.

A més, un cop enfonsat el primer peu, el castell per asserenar els ànims va ser un 2d9fm treballat al límit. Tot abans d'ensenyar una imatge única que marca un abans i un després al món casteller.

ELS XIQUETS CARREGUEN EL 3d9f

Una diada de Tots Sants que també va servir als Xiquets de Tarragona per gairebé tancar una gran temporada matalassera. Ho van fer però amb un regust agredolç, ja que van quedar lluny de l'objectiu de la tripleta màgica.

Les diferents baixes produïdes en els darrers assajos van condicionar a uns tarragonins que van descarregar el 5d8 a la segona ronda després d'un intent desmuntat, agafant moral per afrontar el castell de nou.

Un 3d9f que va haver de treballar abans del previst i que, després de la carregada es va anar deformant per acabar cedint, no sense lluita de tots els pisos. Una caiguda que va acabar de condicionar l'actuació matalassera, que va acabar amb el 4d8, després d'un altre intent desmuntat.

CAPGROSSOS, COLLA DE NOU

I una actuació que va servir per sumar la vuitena colla de nou aquesta temporada, els Capgrossos de Mataró, que van signar un 3d9f molt solvent, a més del 5 i el 4d8.