El nou govern d'Aragonès fitxa Quim Nin com a secretari general

Va ser un dels homes forts de Carles Puigdemont i ara ho serà de Pere Aragonès. Sorpresa avui a la Generalitat amb el nomenament de Quim Nin com a número 2 de la conselleria de Recerca i Universitats.

És un dels històrics de Convergència a Tarragona i actualment milita al PDeCAT sent el vicepresident de la Diputació de Tarragona.

JA VA SER MÀ DRETA DE PUIGDEMONT I DELEGAT AMB MAS

L'alcalde d'Albinyana i vicepresident de la Diputació de Tarragona ha estat nomenat secretari general de Recerca i Universitats, la conselleria que liderarà Joaquim Nadal. Dues persones, per tant, allunyades de l'òrbita d'esquerra. El càrrec a Quim Nin no li serà nou perquè recordem que va ser secretari general de Presidència en el govern de Carles Puigdemont.

Entre el 2016 i el 2018 va ser, doncs, l'home de confiança del llavors president de la Generalitat. Va fer el salt a la primera línia de l'administració catalana després de la seva etapa com a delegat del Govern al Camp de Tarragona del 2011 al 2016, coincidint amb la presidència d'Artur Mas. Que ara el govern de Pere Aragonès li hagi donat confiança és un gest més per guanyar-se complicitats d'altres espais i sensibilitats polítiques, en la línia del fixatge de Carles Campuzano al capdavant de Drets Socials.

El moviment implicarà canvis a la Diputació de Tarragona perquè s'haurà de cobrir la vacant de Nin. La vicepresidència de l'ens l'ocuparà l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que actualment ja era vicepresidenta segona. Mentrestant la plaça de diputat del PDeCAT que queda lliure l'assumirà Angès Ferré, alcaldessa de la Bisbal del Penedès.


MERCÈ SALVAT PASSA DE PROTECCIÓ CIVIL A SALUT

Un altre nom del territori que s'ha confirmat entre les secretaries generals és el de Mercè Salvat, de Riudoms. La fins ara directora general de Protecció Civil assumirà la segona posició del Departament de Salut, com a mà dreta del nou conseller Manel Balcells.

Abans Salvat també va ostentar altres alts càrrecs de la Generalitat, com per exemple la secretaria general d'Acció Exterior.