Els pressupostos estatals preveuen 308 milions a Tarragona

Els Pressupostos Generals de l'Estat del 2023 inclouran inversions ja clàssiques a Tarragona. Xarxa ferroviària, carreteres i el Port s'enduen gairebé la meitat dels 308 milions d'euros. Novament, el Corredor Mediterrani és el projecte que mobilitza més recursos. Estem parlant de 60 milions per continuar desplegant una infraestructura que arrossega molts anys de retard.

DARRERA INVERSIÓ AL TÚNEL DEL COLL DE LILLA

Mentrestant, els pressupostos sí que incorporen la partida definitiva per acabar el túnel del Coll de Lilla. Es tracta de 8,5 milions d'euros per enllestir l'A-27 entre Valls i Montblanc durant el primer semestre.

També es preveuen 500.000 euros per redactar el projecte del tram entre la sortida del túnel fins a l'accés de l'AP-2 a Montblanc. Els pressupostos també recolliran les inversions previstes del Port de Tarragona, com la zona d'activitats logístiques, les connexions ferroviàries i per al projecte del contradic dels Prats. L'aeroport també tindrà un pessic important, superior als 4 milions.

LA SUBDELEGACIÓ DESTACA LA INVERSIÓ SOCIAL

En qualsevol cas, caldrà veure amb quin percentatge tot plegat s'executa durant l'any vinent. Des de la subdelegació s'assumeix que, com en totes les administracions, mai s'arriba al 100%, però referma el compromís de l'Estat per completar els projectes en un futur immediat. En un altre sentit, també es destaca la moderació fiscal per a les rendes més baixes i els increments de les pensions, l'ingrés mínim vital i dels sous dels funcionaris.