La Joves competeix fins al final

El Concurs va acabar sent un frec a frec gairebé fins al final, i ho va ser amb una convidada d'excepció, una Joves de Valls que, aquest cop sí, va poder competir de tu a tu amb els guanyadors, els Castellers de Vilafranca.

El 3d10fm CONTRA EL 4d9sf

I això que el Concurs semblava tenyir-se de color verd ben aviat, amb el primer castell de 10 descarregat des de la represa. Un 3d10 vilafranquí que va mostrar millors mides que a Sant Fèlix i que posava als de Cal Figarot en direcció al títol.

Però la Joves va sorprendre atacant d'entrada l'inèdit enguany 4d9sf. Un castell total que va pujar a la perfecció i va saber defensar les rebrincades posteriors a l'aleta per a completar-se per primera vegada al Concurs de color vermell i mantenir el pols per la primera posició.

SEGONA RONDA NUL·LA

I aquí va arribar la primera gran oportunitat de la Joves. Després que els verds desmuntessin un peu de 4d10, els de Pere Rico van tenir la possibilitat d'avançar-se clarament amb un 2d8sf que va quedar en intent i que els hauria permès posar-se molt per davant.

La lluita, però va quedar anul·lada en aquesta segona ronda, ja que el 4d10 verd va quedar lluny de carregar-se.

FONS D'ARMARI VERD I 2d8f VERMELL

Però els verds tornaven a tenir l'avantatge d'actuar primers i ho van fer descarregant a la tercera ronda un 5d9f estratègic per sumar els punts necessaris que els faria aconseguir el títol.

Una tercera ronda en què la Joves va demostrar la bona feina amb el 2d8 desfolrat carregant-lo sobradament, però tornant aquest a escapar-se, aquest cop a la descarregada. Un castell que, tot i la caiguda, donava la primera posició momentània als de Pere Rico.

ELS VERDS SENTENCIEN

Així les coses, els vilafranquins van tornar a treure un dels grans castells que tenien preparats, un 4d9sf que va haver de treballar des de molt aviat i que va trencar-se després de la carregada, posant ja molt difícil el títol als vallencs. I és que el 5d9f de la quarta ronda vermell no els feia recuperar la davantera tot i descarregar-lo. Ni tan sols va ser així, ja que, igual que a Sant Fèlix el castell va tornar a patir pels pisos alts i va quedar en carregat.

En aquest moment, i davant de la impossibilitat, segons les normes del Concurs, d'intentar descarregar el 2d8 i amb el 3d9sf lluny de les seves possibilitats, els vermells donaven per acabada la millor actuació de la seva història, que els va permetre tornar a ser protagonistes del Concurs.

Un títol doncs que va tornar a Vilafranca sis anys després per a uns verds que van reconèixer la gran feina feta pels seus rivals.

LA VELLA ES DESPENJA MASSA AVIAT

I la tercera en discòrdia va ser en aquesta edició una Colla Vella les opcions de la qual es van veure minvades des de l'inici. Els rosats van obrir de l'aposta més segura d'entre les cartes més altes. El 2de8sf, però, no va tenir la mateixa sort que el de Santa Tecla i es va acabar trencant. Els d'Albert Martínez van voler redreçar la situació amb una estrena d'envergadura. El 4de9sf, però, es va mostrar molt tendre i va cedir molt d'hora. La caiguda del castell total va deixar baixes molt sensibles i, en conseqüència, es van esvair les opcions de la Vella. El 3de9f i el 4de9f van completar l'actuació dels rosats, uns castells de tràmit però amb molt valor i mèrit, davant els nombrosos canvis obligats.

QUEDEN DIADES PER ENDAVANT

El Concurs de Castells ha suposat el moment àlgid d'una temporada de la represa que encara no s'ha acabat. Santa Úrsula per a les colles vallenques i Tots Sants per als vilafranquins, també poden mostrar tota la feina feta en els darreres setmanes.