La Bisbal torna a mostrar la seva duresa a les colles

 

La tradicional duresa del carrer del Doctor Robert de La Bisbal en un 15 d'agost a migdia va tornar a passar factura a les colles participants, ja que totes van veure com l'actuació acabava amb alguna caiguda.

LA VELLA CONDICIONADA D'INICI

La primera, i que els va condicionar la resta d'actuació, va ser la de la Colla Vella amb el 3d9 amb folre de la primera ronda. Un castell que va anar perdent les mides durant la carregada, fins a cedir un segon després de l'aleta per desajustos al pis de terços. Els rosats, però van saber reorientar la diada amb el 5d8 i, sobretot, amb el primer 3d8p del curs, que van descarregar amb solvència a la tercera ronda. Van completar la diada amb el pd6.

LA JOVES NO COMPLETA LA PRINCIPAL ESTRENA

Actuació similar la que va protagonitzar la Joves de Valls. Els vermells van obrir plaça com ja ve sent habitual amb el seu valor més segur, el 5d8. A la segona ronda van demostrar que el 3d9f progressa adequadament, descarregant el tercer consecutiu des de Vilanova.

La nota negativa dels de Pere Rico va arribar a la tercera ronda, quan el primer 4d8p del curs quedava només en carregat, després que una batzegada al pilar el fes caure poc després de carregar. Un espadat de 6 que sí que van descarregar a la ronda de pilars.

MANILLES VERDES A MITGES

I la millor actuació la van dur a terme uns Castellers de Vilafranca que van descarregar el primer 2d9fm de la temporada castellera a la tercera ronda. Una torre vilafranquina que va anar al límit, però que van poder salvar amb un treball titànic de manilles i quarts.

Els verds li van sumar els dos castells bàsics de nou, però no va poder posar la cirereta a l'actuació amb un pd8fm que va quedar a només un segon de poder-se carregar.