Els deures pendents i alguna estrena marcaran la Diada de La Bisbal

La Bisbal del Penedès és sempre un punt d'inflexió de la temporada castellera, ja que encén la traca de la segona meitat del mes d'agost. El carrer del Doctor Robert acollirà una vegada més tot un clàssic de l'estiu casteller, amb un duel a tres bandes entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, amb els locals Bous de la Bisbal com a espectadors de luxe amb un sol castell.

La Colla Vella arriba a la cita del 15 d'agost amb la voluntat de completar els dos castells de nou, tal com ja va fer fa uns dies per la Firagost de Valls. Els rosats optarien per la gamma alta de vuit com a tercer castell; en aquest sentit, podria entrar en acció el 3de8p, castell que encara no han portat a plaça enguany.

Per la seva banda, la Colla Joves es presenta a la Bisbal del Penedès amb alguns dubtes després de deixar en carregat el 2de8f a Llorenç. No obstant això, els vermells voldrien atacar de nou el 4de9f, que per la Firagost va quedar en intent desmuntat dues vegades. El programa passa per repetir el 3de9f i estrenar, per fi, el 4de8p, tot i que no descarten continuar rodant el 5de8.

Els Castellers de Vilafranca són els que arriben millor a la cita penedesenca. Com a mínim, els verds volen fer una vegada més els dos castells bàsics de nou. A més, la intenció seria completar el 2de9fm que va quedar a mitges a Vilanova i la Geltrú. No descarten, tampoc, avançar l'estrena d'algun altre gamma extra abans de Sant Fèlix. TAC12 oferirà un resum d'una hora de durada a les 9 del vespre del mateix dilluns.

Tot plegat en un cap de setmana llarg de castells a la Zona Tradicional; les quatre colles de Tarragona tenen, com a mínim, una diada i totes elles amb la intenció d'afinar detalls de cara a Sant Magí. Els Xiquets del Serrallo seran diumenge a La Canonja al costat de la Colla Jove.

Els liles repetiran l'endemà a casa, al Cós del Bou, acompanyats de Sant Pere i Sant Pau; els verds vindran de participar dissabte a la diada de Cal Figarot, a Vilafranca. Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona compartiran plaça diumenge a Ferran amb els Castellers d'Altafulla.