La verema s'iniciarà aquesta setmana, 8 dies abans

L'absència de pluges i les altes temperatures avancen l'inici de la verema uns 8 dies a les comarques de Tarragona. En alguns punts, com a la Ribera d'Ebre o al Baix Camp es començarà a collir el raïm de les varietats més primerenques aquesta mateixa setmana. 

Aquests cellers seran els primers de la DO Tarragona en començar la campanya, si bé cap a la zona de l'Alt Camp, que concentra el volum més gran de vinyes, es preveu que s'enceti la verema de cara al 20 d'agost, mentre que els cellers de la DO Conca de Barberà, com és habitual, esperaran una mica més fins a la darrera setmana del mes.  

RESISTÈNCIA A LES ALTES TEMPERATURES

Inici verema DO Tarragona

Malgrat les altes temperatures i la sequera dels darrers mesos, observen que els ceps han resistit prou bé. El president de la DO Tarragona, Vicenç Farré, ha explicat a Tac12 que, sobretot, les varietats autòctones són les que han patit menys, ja que estan més adaptades al clima. També afegeix que els vens de marinada aporten una humitat favorable per a la vinya.

Sí que és cert que, si no hi ha pluges en els pròxims dies, es collirà un gra de raïm més petit i, per tant, hi haurà menys quilos. Encara és d'hora per fer estimacions de les quantitats, però la nota positiva fa referència a la qualitat. I és que la baixa humitat impedeix la proliferació de fongs i el fruit serà més sa, a diferència de darreres anyades marcades per la forta presència del míldiu. Tenint en compte la maduració, els cellers pronostiquen vins amb un grau alcohòlic una mica superior, més aromàtics i amb acideses més baixes. 

A PUNT PER A LA FESTA DE LA VEREMA

I en el moment àlgid de la campanya, les Denominacions d'Origen celebraran les seves festes de la verema. La DO Tarragona proposarà diverses activitats als cellers a finals de setembre i un mes abans la Conca de Barberà reunirà els seus productors a l'Espluga de Francolí.

Inici_verema_DO_Tarragona_2.jpg