Primers castells de vuit pisos tarragonins del curs

En una temporada com aquesta de represa, els castells de vuit s'han fet esperar una mica més del normal a Tarragona, però tant Xiquets com Jove han aconseguit aquest cap de setmana fer un pas més en la seva progressió.

De fet, els Xiquets van donar dissabte no una, sinó dues passes més, amb l'estrena tant del 3d8 com del 2d7. Els matalassers ho van aconseguir a la seva diada de primavera, a la plaça Verdaguer, traient-se així l'espina del passat cap de setmana a Valls, quan ja els portaven en cartera. Els d'Alfredo Gonzàlez els van descarregar ja la primera i segona ronda, deixant el 4d7 amb l'agulla per a la tercera i completant així la millor diada tarragonina vista fins ara.

A la mateixa actuació també hi van plantar castells de vuit tant els Castellers de Sants com els Castellers de Sabadell amb el 4d8, tot i que els sabadellencs només el van poder carregar.

LA JOVE ESTRENA ELS VUIT PISOS A GRÀCIA

I si dissabte eren els Xiquets els que feien el salt als castells de vuit, diumenge va ser el torn de la Jove de TarragonaEls liles van portar el primer 4d8 del curs a la diada d'aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia. Ho van fer en tercera ronda, després de descarregar els ja assolits enguany 4d7 amb l'agulla i 5d7.

I on també va haver castells aquest diumenge va ser a Altafulla, on els locals, els Xiquets del Serrallo i els Nois de la Torre van descarregar castells de la gamma alta de sis. El castell més destacat va ser el 2d6 descarregat pels torrencs, mentre que els serrallencs també van tenir l'estrena del 5d6 aquest curs. Els locals van completar els castells bàsics de 6 i el 3d6 amb l'agulla.