Suport sindical a la inversió milionària de Mont-roig del Camp

UGT i CCOO beneeixen l'arribada de la planta de components de bateries; veuen en l'aposta d'ILJIN una oportunitat per diversificar l'economia del territori i, sobretot, perquè la indústria s'adapti als nous temps.

La creació de 500 llocs de treball a les comarques de Tarragona no és un anunci que es doni cada dia. Els sindicats aplaudeixen l'arribada de l'empresa sud-coreana a Mont-roig. I més per l'activitat industrial que proposa: els components per bateries són una aposta de futur. I això, per un costat, és bo per la mà d'obra. 

L'altra lectura positiva que s'en fa és el punt d'inflexió que pot suposar per a la indústria. Podria generar altres activitats al seu voltant i, sobretot, obre un nou camí per al sector de l'automòbil que s'enfronta a la gran transformació pel vehicle elèctric.  De l'anunci als fets passaran, com a mínim, un parell d'anys perquè la fàbrica entri en funcionament.

I l'altre interrogant seran les condicions contractuals que oferirà l'empresa. En qualsevol cas, l'aposta d'ILJIN és important. Ara bé, els sindicats adverteixen que una flor no fa estiu i que cal seguir remant en la reindustrialització del país. L'entorn ha de ser propici per transformar les activitats i atreure noves inversions.

Més enllà d'això, tothom coincideix en la importància de diversificar l'economia del territori, més enllà del turisme. Un objectiu que pot apropar la implantació de la companyia sud-coreana.