La temporada de bàsquet més televisiva de la història

15 derbis, 3 d'ells entre el CB Valls i el TGN Bàsquet de Copa Catalunya, a banda de tots els pertanyents a l'EBA i dels duels decisius per pujar. Si el CB Salou hagués disputat la repesca diumenge, hauríem arribat als 25 directes en una sola campanya, la de l'esclat salouenc, la de la tornada a la categoria del CBT i la de la successió de baixes del CB Valls.

Dia de qualificacions i el CB Salou s'emporta la nota més alta amb un excel·lent que no és matrícula d'honor perquè va faltar la rúbrica, una cirereta que mai es pot exigir, ja que entren en joc tota mena de condicionants.

Ara bé, curs històric perquè suposa l'estrena en l'última ronda quan fa mitja dècada pocs situaven el projecte ni tan sols en l'àmbit territorial.

El CBT no ha suspès i si repesquem les previsions de l'estiu, frega el notable. Però el que havia de ser un curs il·lusionant va acabar sent una gestió complexa pel retorn de Ferran Torres i David Fernández amb la fase regular ja iniciada.

Malgrat això, va igualar a la taula amb els dos primers i perdre la final prèvia a les fases contra un l'Hospitalet clarament superior. Que els joves continuïn evolucionant serà la premissa i la clau del projecte vinent.

El CB Valls va encapçalar la classificació, però la manca de disciplina de Boris Voykov i la greu lesió de Marcus Vinicius van provocar que la direcció esportiva decidís no buscar alternatives quan pràcticament ja era impossible reenganxar-se.

Va ser el punt final de l'etapa d'Oriol Pozo, els fonaments sobre els quals treballarà l'acabat d'incorporar Víctor Neila.

En dones, la permanència a Copa del TGN Bàsquet va ser tranquil·la i merescuda en el desenllaç del projecte del mateix Neila. La retirada de Laura Vilamajor obligarà les liles a reforçar la ja permanent aposta pels valors de la casa i a l'espera d'anunciar el nou entrenador.

Les vallenques, mentrestant, arrencaran pràcticament de zero amb Albert del Rey i sense pressió a Primera Catalana en l'adéu amb descens de dos històrics, Benet Ibáñez i Betty Salat.