Inversió milionària a Mont-roig del Camp

L'empresa sud-coreana ILJIN Materials implantarà a Mont-roig del Camp la seva primera fàbrica a Europa. Es tracta d'una planta de components de bateries elèctriques que podria entrar en funcionament a partir del 2024. La companyia asiàtica invertirà 600 milions d'euros i preveu donar feina a mig miler de persones.

Se situarà en un punt del Baix Camp molt ben comunicat, a tocar de l'autopista AP-7 i l'Autovia A-7 i molt a prop també del Corredor Mediterrani. Disposarà de 30 hectàrees de terreny, de propietat municipal, que actualment són superfície forestal i agrícola. L'anunci l'ha donat a conèixer aquest dilluns al matí el govern català des de Seül, després de reunir-se amb els directius de l'empresa, juntament també amb una delegació de l'Ajuntament de Mont-roig. El consistori haurà desenvolupar urbanísticament la zona, però d'entrada ha rebut la inversió amb els braços oberts.

La futura planta de Mont-roig serà la primera inversió de l'empresa sud-coreana a Europa. ILJIN Materials fabricarà làmines de coure, un element bàsic per a les bateries de liti, és més fi que un cabell humà i és clau per a fabricants automobilístics o tecnològics, com Volswagen, LG o Samsung.

L'EMPLAÇAMENT, CLAU PER A LA INVERSIÓ

Des del Baix Camp, la companyia asiàtica preveu abastir els seus clients europeus. De fet, el govern català assegura que l'emplaçament i les bones connexions amb el continent i el nord d'Àfrica han estat un motiu de pes per atreure la inversió de l'empresa. L'altra condició és el clima, perquè les temperatures de casa nostra són idònies, diuen, per produir aquest material.

El Departament d'Empresa destaca que l'arribada d'ILJIN suposa la inversió més important dels darrers 20 anys d'una companyia sense presència prèvia al país. Just després de la reunió amb els directius, també des de Seül, l'Ajuntament de Mont-roig ha aplaudit la notícia per l'oportunitat econòmica que brinda al municipi i a l'entorn.

I des de l'entorn econòmic del Camp de Tarragona també assenyalen l'efecte multiplicador que pot generar la construcció d'aquesta fàbrica.

La previsió d'ILJIN és ocupar una superfície de 30 hectàrees, entre la fàbrica, les àrees de magatzem i un edifici tècnic. El conseller Roger Torrent ha explicat que la planta podria estar operativa a partir del 2024, les obres començarien en un termini de 14 mesos.