La mascareta comença a desaparèixer de l'entorn laboral

Amb mascareta o sense, aquesta és la qüestió. El primer dia sense l'obligatorietat de dur-la a la majoria de llocs de feina ha generat incertesa entre els treballadors, siguin del sector que siguin.

Al Centre Cívic de Torreforta, per exemple, encara estan a l'espera d'un informe de riscos laborals i han optat per deixar-se-la posada. A la biblioteca de Torreforta, situada al mateix edifici, ja s'han vist els primers rostres destapats.

En una carnisseria de Valls ja tenien ganes de veure les cares de la seva clientela. Les treballadores han optat per treure-se-la, ja que la porta d'entrada al local es troba tot just davant del taulell on atenen els compradors.

carnisseria valls 2022

En canvi, la situació és ben diferent en una perruqueria de la capital de l'Alt Camp. Consideren que la poca distància amb el client obliga a mantenir les mesures que seguien fins ara.

Pel que fa als cambrers, agraeixen poder treballar sense mascareta. La clientela, però no ho té tant clar i molts opten per continuar duent-la quan no consumeixen.

L'adeu a les mascaretes als llocs de feina suposa un abans i un després, especialment per aquells que han de moure's o fer esforços físics durant la seva jornada laboral. Falta per veure si la comoditat dels treballadors acaba pesant més que la por a fer passes enrere.