La restauració reclama compensacions immediates

La decisió del Govern de mantenir la majoria de les restriccions no ha agradat al sector de restauració i oci nocturn. Els restaurants i bars ja porten més de quaranta dies demanant el passaport Covid i quasi un mes amb l’aforament limitat al 50%. El sector exigeix compensacions i no subvencions per pal·liar els efectes econòmics.

Les últimes restriccions van enganxar al sector amb les neveres plenes i reserves d’àpats coincidint amb les vigílies de les festes de Nadal. Creuen que les mesures no han servit de res i que es poden buscar altres fórmules per gestionar la pandèmia. Per això, demanen poder-se reunir amb el Govern i buscar solucions que obtinguin millors resultats.

L’oci nocturn qualifica de temerari acabar amb el toc de queda i no obrir els locals. Asseguren que fomentarà les festes il·legals i els botellots. Demanen que la Generalitat reconegui el fracàs, diuen, de les estratègies i que negociï amb el sector. De moment, han presentat un recurs de reposició davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la desestimació de les mesures cautelars del mes de desembre.