Óscar Sánchez: 'Si l'accident d'IQOXE hagués passat a Barcelona, s'hauria actuat diferent'

Just a les 18 hores i 37 minuts, l'hora exacta de l'accident d'ara fa dos anys, les sirenes han pres el protagonisme a la concentració convocada a les portes d'IQOXE.

Un centenar de persones s'hi han aplegat per a denunciar que, després de dos anys, no s'ha avançat prou en la instauració de mesures que, per una banda, evitin un altre accident com aquest i, per una altra, millorin la coordinació de les emergències i la informació a la població.

Així s'ha fet palès en el manifest elaborat pels organitzadors de la mobilització, precedit per un minut de silenci en record de les tres víctimes mortals, dos treballadors de l'empresa i un veí de Torreforta. Creuen que totes les bones intencions han de concretar-se ja en accions de millora de la informació a la ciutadania.

Una concentració a la qual han donat suport els ajuntaments de Tarragona, Vila-seca i Constantí. Des dels dos primers s'ha valorat les reclamacions fetes pels organitzadors i han demanat que les administracions superiors treballin per garantir la seguretat d'una indústria necessària al territori com la química.

SÁNCHEZ CARREGA CONTRA LA GENERALITAT

Des de Constantí han anat més enllà i han criticat directament la Generalitat per la manca de recursos destinats en els darrers mesos. Creuen que si l'accident no hagués passat a Tarragona les decisions haurien estat diferents.

Una concentració en què també han  fet sentir la seva veu els sindicats i els treballadors d'IQOXE, que reclamen que l'empresa demani perdó i millori les relacions laborals internes.