Els sensors de la química, a prova aquest 2022

Les conseqüències de la reimplantació del PLASEQTA al Camp de Tarragona ja es poden veure sobre el terreny. La primera gran mesura anunciada per la Generalitat, la instal·lació de sensors que permetin anticipar una fuita de components tòxics en grans quantitats, ja ha arribat a la seva fase final. D'aquesta manera, ja s'han instal·lat fins a 56 d'aquests sensors al perímetre tant del polígon sud com del nord.

Al polígon sud, la seva presència és clara al llarg de l'antiga N-340 entre Bonavista i La Canonja. Són 23 del total d'aparells, que mesuraran la presència de clor en l'ambient i estan situats fent de barrera entre les indústries i els principals nuclis habitats.

Al nord són 33 els sensors instal·lats i s'encarregaran de mesurar un altre component com és el sulfur d'hidrogen.

PROVA PILOT AQUEST 2022

Les dades que proporcionin es rebran en temps real a l'edifici 112En els propers mesos es duran a terme proves per garantir que el funcionament del sistema és òptim i avaluar possibles falsos positius o negatius.

Tot en una prova pilot pionera a l'Estat que ha de servir per a augmentar el nombre de components a analitzar i la seva presència en altres localitzacions.

UNA NOVA SIRENA A SALOU

L'altra gran inversió que es preveu aquest 2022 al Camp de Tarragona és la instal·lació de tres noves sirenes de risc químic. Una d'elles estarà situada a Salou, a tocar de Port Aventura i les altres dues a Reus.

Durant aquest any també es preveu recuperar les proves i simulacres relacionades amb aquestes sirenes, aturades durant la pandèmia, tot i que encara no hi ha un calendari concret.