Sense sopars de Cap d'Any per la caiguda de la demanda

Arran d’una consulta de FECASARM la Generalitat ha fixat l’horari màxim de tancament de bars i restaurants a la una de la matinada per permetre celebrar les campanades. Però amb això no n’hi ha prou. Si més no a Tarragona són molts els restaurants que no obriran aquesta nit. És el cas, per exemple, d’aquest restaurant de Vila-seca, on habitualment s’oferia sopar per Cap d’Any. Enguany però, no ho farà. Cancel·lació rere cancel·lació s’ha quedat gairebé sense clients i s’ha decidit a penjar el cartell de tancat.

Igual que el Patio són molts els restaurants del Camp de Tarragona que s’han vist obligats a cancel·lar el Cap d’Any. Responsabilitzen de l’allau de cancel·lacions la restricció horària i la incertesa i por derivada de l’augment de positius. Per ells representa una pèrdua d’ingressos importants que s’afegeix a un any que els ha castigat notablement. Per no perdre completament la nit de cap d’any, alguns han optat per reinventar-se.

Malgrat tot, el balanç general de les festes no serà del tot dolent. Els restauradors lamenten que els dies festius han notat una forta davallada, però, en canvi, la resta de dies del periple nadalenc han treballat amb relativa normalitat.

El sector hoteler, sota mínims

No pot dir el mateix el sector hoteler, que calcula que el volum de cancel·lacions a hotels de la província s’enfila fins al 75%. Serveix d’exemple el cas de Valls, on s’espera ocupar només un 10% de les places. Això ha obligat alguns hotelers a replantejar el cap d’any, cancel·lar festes i tancar els seus restaurants.

Només el turisme rural salva el Cap d’Any. Les cases rurals també han estat pendents de les cancel·lacions fins a darrera hora, però l’afectació no ha estat tan salvatge. L’atracció d’un destí de natura poc massificat ha servit per mantenir, com a mínim a la Conca de Barberà, un nivell d’ocupació del 75%. És l’única dada positiva d’un final d’any que exemplifica un 2021 crític per un dels sectors, el de la restauració i hostaleria, més colpejat per l’impacte de la pandèmia.