Satisfacció després de quatre mesos sense peatges

Demà, 1 de gener, farà quatre mesos d'aquesta imatge, la dels primers vehicles passant sense pagar pels diferents peatges de la demarcació de Tarragona, tant a l'AP-7 com a l'AP-2. Un període en què, a més d'anar veient com desapareixien les infraestructures destinades al cobrament de les vies ràpides, també hem pogut constatar un augment evident del trànsit en aquestes, sobretot en el tram entre Vila-seca i Barcelona.

MILLORA DE LA COMPETITIVITAT DELS TRANSPORTISTES

Quatre mesos en què els principals usuaris de les autopistes, els camioners, han pogut començar a veure com la seva factura anual de despeses es reduïaal no haver de pagar per la seva utilització. Un fet que diuen comença a compensar l'obligatorietat d'agafar-la en diversos trams dels darrers tres anys i que suposa una millora de la seva competitivitat respecte a la resta d'empreses de transports de l'Estat. Aquesta és el vessant positiu per al sector. La negativa, que els culpabilitzin del col·lapse que ha provocat l'augment de trànsit dels darrers mesos

MILLORA DE LA MOBILITAT AL BAIX GAIÀ

I on també fan balanç d'aquests quatre mesos és al Baix Gaià, en aquest cas de l'obertura a la circulació de la rotonda d'accés a l'AP-7 a Torredembarra després de tres anys restringida. Des de la subcomarca valoren molt positivament la millora en la mobilitat que ha suposat. Una valoració positiva que passa pel fet d'haver esvaït els dubtes sobre quines conseqüències tindria la gratuïtat de l'autopista pel que fa a possibles aglomeracions en aquest punt.

ESPECIAL A TAC12

Tot el que ha suposat aquest final de la concessió de les autopistes ho repassarem aquests pròxims dies a TAC12 amb l'emissió de l'especial 'És un adéu per sempre?', en què repassarem passat, present i futur d'aquestes vies a casa nostra.