El ritme de nous contagis segueix disparat

DDR Pantalla

Més de 2.000 persones al Camp de Tarragona han donat positiu de Covid-19 aquest cap de setmana. Els contagis no es frenen i el virus, gràcies a la variant Òmicron, circula a gran velocitat. Encara és d'hora per comprovar l'impacte de les festes de Nadal, però el que ja és un fet és que hi hem arribat amb el pic de persones infectades. Això dispara, i molt, el risc de rebrot que ja s'acosta als valors més elevats de l'anterior onada, la de l'estiu. Els darrers tres dies ha pujat 462 punts i ja frega els 1.300. El perill, per tant, és molt alt. La velocitat de reproducció també, ja que la RT Estable se situa a l'1,49. 

L'altra cara de la moneda, per ara, és la situació als hospitals que ha millorat aquests dies amb 8 pacients menys a planta i 3 crítics menys a les UCI. Dues dades positives perquè no s'ha hagut de lamentar cap nova defunció. 

Risc de rebrot

Per comarques, el perill de rebrot augmenta considerablement al Tarragonès, mentre que ala Conca és manté disparat i millora lleugerament a l'Alt Camp. 

Alt Camp:  1.393 punts (- 33)

Conca de Barberà: 1.639 punts (+ 266)

Tarragonès: 1.390 punts (+ 618)

RT 2712

Pel que fa a la campanya de vacunació l'evolució ha estat més aviat pobra, coincidint amb el dia de Nadal i Sant Esteve. El ritme ha estat força més baix i el gruix de vacunes corresponen a la dosi de reforç amb 1.400 més respecte al divendres.

 Vacunacio_2712.jpg