Un any de la primera vacuna contra la Covid-19

El 27 de desembre del 2020 a la Residència Mare de Déu de La Mercè començava la vacunació contra la Covid al Camp de Tarragona. "Amb molta emoció i nervis", així ho van viure la Carol Tudela i l'Alba Martí, les dues coordinadores de la vacunació a Tarragona i les responsables d'administrar la primera dosi. La Teresa Soria la primera dosi. La Teresa Soria, que llavors tenia 74 anys, va ser qui va rebre la primera vacuna contra la Covid al Camp de Tarragona.

L'expectació era màxima. Des de l'arribada de les vacunes, amb el secretisme que l'envoltava, fins al tret de sortida de la campanya d'immunització. I sobretot, esperança del que semblava el principi del final de la pandèmia.

Més d'un milió de vacunes

Des d'aquella primera vacuna, ara fa un any, n'han vingut un milió més al Camp de Tarragona, des de les residències fins als grans centres de vacunació. Vam començar amb la primera dosi, després la segona i ara ja parlem de les dosis de reforç. 365 dies després, més del 83% de la població tarragonina compta, com a mínim amb una punxada, i el 84% amb la pauta completa.

En alguns moments, hem tocat la normalitat amb la punta dels dits, no tant com voldríem. Un any després de la primera vacuna, el final de la pandèmia encara no ha arribat. De fet a la Covid-19 li hem conegut diverses versions, la Delta i ara l' Òmicron han estat les més sonades. L'alta cobertura de la vacuna no ha evitat pics de grans contagis, però sí que ha reduït i molt la mortalitat i els pacients crítics. El 27 de desembre del 2020 començava la segona etapa de convivència amb el coronavirus, "2 anys amb la pandèmia" que recordarem a Tac12 amb un documental de producció pròpia l'1 i 2 de gener. Hi escoltarem la Carol i l'Alba, però també altres persones que ens resumiran l'any que deixem enrere.