Els Pastorets surten al carrer per promocionar-se

Integrants del Grup del teatre Principal de Valls escenifiquen al carrer una de les escenes icòniques dels Pastorets Principals de Valls. És una iniciativa que s’ha repetit a diversos municipis catalans. És una manera de valorar aquesta representació tradicional catalana que el passat Nadal va rebre directament l’impacte de la covid

A molts llocs no es va poder representar. Sí es va poder fer a Valls, però amb condicionants. Ara, els Pastorets vallencs  han recuperat la normalitat. Enguany són 45 els figurants i actors que pujaran a l’escenari després d’una última edició en què només ho va poder fer un grup bombolla. L’obra tornarà a ser una escola d’actors, amb protagonisme pels més jove si infants. A Valls s’han programat sis representacions.

També al carrer s’han presentat enguany els Pastorets de l’Espluga de Francolí on s’han donat a conèixer alguns dels nous actors de l’obra, una renovació que no succeïa des del 2000. També s’ha dividit la direcció essència, artística, tècnica i musical per professionalitzar l’obra.

D’aquesta manera, els Pastorets de l’Espluga es canvien enguany pel pessebre vivent, que se celebrarà l’any vinent, recuperant la celebració bianual dels dos actes.

Conjuntament amb els espluguins també s’han presentat, de forma conjunta, els Pastorets de Montblanc.

Aquests es podran veure enguany el 26 de desembre i 2 de gener, a les 18 hores, al Centre Cultural Sant Jordi. Igual que els espluguins, les entrades es podran adquirir a internet.