L'AEQT fa balanç amb la mirada en el preu dels subministraments

El Centre Convencions de PortAventura ha acollit la Jornada Anual de l'AEQT després d'haver de celebrar la del 2020 de forma telemàtica. L'acte ha comptat amb la presència dels membres de les comissions de treball l'associació, així com representants d'institucions públiques i privades del territori.

El balanç és positiu, ja que els nivells de producció prepandèmics es van recuperar durant el primer trimestre de l'any, segons la patronal espanyola del sector. Les dades de la Federació Empresarial de la Industria Química Espanyola (FEIQUE) també pronostiquen que el 2021 es tancarà amb un increment de la producció de més del 4%.

AEQT Balanç 2

Tanmateix, no tot són bones notícies per a les empreses del polígon químic. Des de l'AEQT es mostren preocupats per la pujada del preu de subministraments com la llum i el gas. En aquest sentit, adverteixen que si no es reverteix la tendència inflacionista, la competitivitat del sector es pot veure afectada.

La trobada de l'AEQT també ha servit per valorar els projectes impulsats en el marc del Pla Estratègic 2021-2023. Un full de ruta que posa èmfasis en aspectes com la transició energètica, la seguretat i la demanda de més transparència per part de la ciutadania.