Temporal insistent

Després de la tempesta arriba la calma, però de calma, poca, sobretot al migdia quan ha plogut amb intensitat en diversos punts . Tot i això, més enllà d'inundacions de carrers i talls de vies puntuals, no s'han lamentat danys greus.

El barranc de Barenys ha superat amb nota alta la DANA, però altres punts de Salou no han sigut capaços d'empassar una aigua abundant i que s'ha precipitat en pocs minuts, acompanyada d'una espectacular tempesta elèctrica. La Plaça Europa ha quedat impracticable i s'han tallat tots els seus accessos instants després del xàfec.

Minuts abans, més d'un vehicle ha girat cua a l'avinguda Andorra per no posar a prova la maquinària. La primera línia de la costa s'ha emportat la pitjor part anegada d'una piscina momentània que ha sobreeixit la via fins a les voreres del passeig Jaume I; situació idèntica la viscuda a altres punts com el carrer Pompeu Fabra.

A Tarragona, mentrestant, la tempesta no ha provocat grans inundacions al barri del Serrallo com les d'ahir a la tarda, però l'aigua era visible al costat del complex esportiu de la part baixa de la ciutat. Tot en un dia que ja ha vist la llum amb pluja, però que ha obert una treva d'hores fins al migdia.

Són imatges de La Pineda, el nucli marítim de VIla-seca, just quan ha començat a ploure a quarts de vuit del matí. Part de la platja, a tocar de l'avinguda Pau Casals, ha desaparegut, com és habitual davant els violents episodis meteorològics posteriors a l'estiu.

Ara bé, la majoria d'aquesta encara es manté intacta i no s'han registrat danys rellevants al llarg de la nit. A Torredembarra, els operaris dels establiments de Baix a Mar retiraven el fang i les branques acumulades des d'ahir pels efectes de la tempesta i de la llevantada, que va frenar la desaparició natural de l'aigua.

Un temporal marítim que ha deixat així la platja d'Altafulla, visiblement malmesa, però sense arribar a situacions similars a les de les pitjors tempestes dels últims anys.