El personal de protecció a la infància rep formació del model danès

Per seguir millorant el sistema Barnahús, que vol oferir una atenció de més qualitat a les víctimes d’abusos sexuals infantils, els professionals que formen part del centre s’han format per millorar la coordinació entre els departaments implicats. Dinamarca, que té una llarga experiència en aquest sistema, ha impartit les sessions.

Tot i això, encara hi ha diferències importants entre els dos països: a Dinamarca són els agents de policia els encarregats de realitzar l’entrevista als infants afectats dins del Barnahús. Són els policies qui ho fan perquè ells estan formats per fer-ho.

A Catalunya, en canvi, són els psicòlegs els qui realitzen les entrevistes: aquesta és una de les grans diferències.

ddrbarnahus

El sistema Barnahús és positiu per totes les parts implicades. A banda d’evitar la revictimització, aquest model també defuig de contaminar la declaració, ja que només es fa declarar l’infant una vegada i es fa en un entorn amigable.

Un model pioner a l’Estat que volen incorporar altres comunitats com el País Basc, Navarra, Cantàbria o el País Valencià. 

De fet la Generalitat aviat l’estendrà arreu del territori. I sobre l’edifici definitiu de Tarragona, el calendari segueix el previst, a mitjans del 2022 el nou equipament hauria d'oferir els serveis. 

Des de la seva obertura el Barnahús ja ha atès 280 casos d’abusos sexuals infantils. En un any els casos que arriben aquí han augmentat un 60%.