Les millors dades d'ocupació des del 2008

Tarragona planta cara a la crisi econòmica provocada per la pandèmia i comença a veure la llum. És la conclusió que podem extreure de les dades de l'EPA, l'enquesta de població activa, feta pública aquest dijous. A dia d'avui tenim gairebé 355.000 persones a la demarcació de Tarragona ocupades. És una xifra que no registràvem des de finals del 2008, és a dir, des de fa 13 anys. Això situa la taxa d'ocupació en el 52% i la de l'atur és del 11,76%. És a dir, hi ha aturades 12 de cada 100 persones que està en edat de treballar i que busca feina.

La demarcació guanya prop de 16.000 ocupats en un any

L'estiu ha permès recuperar sensacions al sector turístic i es nota al mercat de treball amb 10.600 treballadors més al sector serveis aquest tercer trimestre a les comarques tarragonines. La taxa d'atur baixa cau més de tres punts, si ens comparem amb ara fa un any. Són valors que s'assimilen als d'abans de l'anterior crisi financera. De fet, la taxa d'atur no havia estat tant baixa des del tercer trimestre del 2008. Les xifres conviden a donar per feta la recuperació postcovid, però des de PIMEC frenen l'optimisme. La patronal de la petita i mitjana empresa avisa que és agossarat donar per feta la recuperació. 

 

I és que alerten que encara no sortim d'una crisi i ja ens en ve una altra. Tot just l'IPC ha marcat la pujada més important dels darrers 30 anys, un 5,5% en comparació a l'octubre del 2020. L'encariment dels costos i les dificultats per proveir-se de matèries primeres posa contra les cordes la viabilitat de moltes empreses. PIMEC alerta que això podria repercutir aviat al mercat de treball, començant pels contractes temporals.